Oogst

Dit jaar was de oogst van het daktuintje magertjes. 3 Pomodorini, stuk of 15 kerstomaatjes en 4 kleine spaanse pepertjes. Als de daktuin eerder aangelegd had kunnen worden, hadden we vast veel meer tomaten gehad. De 2 struiken zaten vol met groene tomaten die in oktober niet meer rijpen.

De satehprikkers werkten overigens behoorlijk goed als anti-kattenmaatregel. Daarnaast heeft de tuin ook nog andere bewoners weten te trekken: rupsen, van het grote koolwitje denk ik. Leuk! Tenminste, als er daar volgend jaar ook meer vlinders door komen. De rupsen vreten nu vooral plantjes kaal. Maar meer beestjes is goed, en op zich zie je dat steeds meer mensen  kunnen waarderen dat er meer insecten en andere beestjes in de stad komen/blijven. Verderop in de wijk hebben ze bijvoorbeeld een bijenkorf op het dak gezet, en kunnen we op de lokale streekproductenmarkt ‘Baarsjeshoning’ kopen. Niet verkeerd!

Afgelopen weekend heb ik het daktuintje maar winterklaar gemaakt en alle planten gerooid. Bij elkaar had ik een afwasbak vol aan groente-dingen die niet meer geconsumeerd zullen worden. Dat belooft wat voor volgend jaar, wanneer ik gewoon in maart of april al dingen buiten kan planten.

Quizvraag: iemand enig idee wat het geval is dat links voor in de bak staat?

Een gedachte over “Oogst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s