Verhuizen II

Ik heb nog nooit zo’n rommelige en chaotische verhuizing meegemaakt. Ergens enorm grappig: we zijn trots op onze verhuisvaardigheden en hebben al menig vriend verhuisd. Liefst met touw en blok, hartstikke leuk. Maar die van ons is voor de verandering dus slecht georganiseerd. Zuslief en zwager zijn bijna 2 weken geleden begonnen met alle overzichtelijke dingen: boekenkasten, wasmachine en kledingkast. De week erna is er af en toe een doosje naar boven gegaan, maar ’t stagneerde een beetje. Aan de ene kant omdat er boven plek gemaakt moet worden: een stellingkast in het CV-hok, plastic opbergbakken om allerlei losse zooi in te doen en oude kartonnen opberg- en schoenendozen weg te kunnen doen enz. Aan de andere kant heb ik nog steeds veel zooi die ik het liefst voor het verhuizen uitzoek, en dat vertraagt de boel enorm en maakt ’t ietwat onoverzichtelijk. Gelukkig trokken de vrienden die afgelopen zaterdag hebben geholpen zich daar niets van aan: die sjouwden gewoon alles naar boven wat ze tegen kwamen. Veel effectiever.

Deze week heeft SuperMario de laatste punten op de I gezet. Vanavond ga ik de cementsluier uit de douche poetsen. En dan kunnen de laatste dingen verhuisd worden. Alhoewel, er zijn nog steeds geen gordijnen voor de slaapkamer; die komen hopelijk zaterdag. Het nieuwe bed komt als het goed is morgenavond. En dan moeten er nog keukenstoeltjes komen; die zouden al bezorgd zijn, maar lijken mogelijk ‘soort van niet besteld’ te zijn (ze zijn het aan het uitzoeken). De kans dat ze er voor zaterdag zijn is niet heel groot.

Daarmee rijst de vraag of we helemaal verhuisd gaan zijn voor ’t huiswarmfeestje. Hangt natuurlijk van je definitie van ‘verhuisd zijn’ af. Mijn definitie: alles dat je mee wil uit je oude huis moet overgebracht zijn. Een andere definitie: het nieuwe huis moet bruikbaar ingericht zijn. Maakt niet uit: volgens beide mogelijke definities gaan we het waarschijnlijk net niet redden. Definitie 1: de spullen in oude balkonkast kunnen niet verhuisd worden als de nieuwe nog niet in elkaar getimmerd is. Definitie 2: als de keukenstoelen er nog niet zijn, moeten we tijdelijk op de terrasbanken zitten en da’s dus niet goed genoeg. Misschien moeten we definitie 3 hanteren: ‘zodra je er een fijn feestje hebt kunnen geven’. Dan zijn we komende zondag hopelijk verhuisd.

2 gedachten over “Verhuizen II

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s