Poetsen

Het lijkt er toch echt op dat deze week de meeste dingen afgerond kunnen worden. Dat betekent dus ook: vrijdag en zaterdag kunnen we beginnen met soppen, klussen en wellicht al wat verhuizen. De eerste hulptroepen gaan ingezet worden (met auto, want we moeten bouwmarkten plunderen. Motoren blijken soms toch wat onhandig). In mijn voortvarendheid heb ik de verhuizing van het internet voor komende woensdag gepland; hopelijk gaat dat goed. Ik vertrouw de aansluiting van de straat naar de woning maar matig, moet ik bekennen. Voor de rest is de prognose dat we tot de 30e stukje bij beetje verhuizen. De gordijnen van de slaapkamer komen in die week; voor die tijd ga ik niet boven slapen.

SuperMario heeft de mededeling dat we toch 15mm plinten willen hebben, redelijk goed opgevat. Natuurlijk wilde hij gecompenseerd worden voor ’t werk dat al in de 18mm plinten was gestoken. Maar hij is zelf gisterochtend de 15mm gaan ophalen. En wij zijn tevreden met het resultaat. Op 2 plekken kun je nog een miniem kiertje zien waar de vloer toch nog net niet helemaal onder de plint zit, maar dat vinden we prettiger dan dikke plinten, verdikte neuten en scheve verhoudingen tov architraafjes qua afwerking. De vloerenboer kan nog een ontstemde mail verwachten.

Vrijdag komt ook de spoelbak (de keukenboer blijkt ‘m een tijdje kwijt te zijn geweest. Maar omdat we toch niet konden verhuizen was dat zo erg niet). Het fornuis hebben we al even getest (oja, verbrand stof stinkt ook). ’t Is alleen even afwachten of het aanrecht ook al afgekit gaat zijn. Da’s onze eigen schuld als dat niet zo is: we hebben veel te lang lopen piekeren over wat we aan muurbescherming achter het fornuis wilden: geen RVS plaat, misschien wel tegels, of een ‘foto op aluminium‘, of nog weer wat anders. Kitten tegen latex aan schijnt niet te kunnen. Uiteindelijk hebben we gekozen om een waterafneembare lak te laten aanbrengen. Dat moet een poos goed gaan, en daar kan wel tegenaan gekit worden. Dan kunnen we later altijd nog bedenken wat we willen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s